Skip to main content

Ці продукти “вбивають” ваше серце: список

|

Не так давно ішемічна хвороба серця (ІХС) була великою рідкістю, тепер половина взагалі всіх смертей – через судинні проблеми.

Вчені вважають, що головна причина – зміна стилю харчування. А саме – споживання великої кількості продуктів з «прихованими» жирами і сіллю, каже експерт лікар-кардіолог, Марат Аріпов.

Ось п’ятірка продуктів, небезпечних для серця і судин:

  1. Всі вироби з модифікованими жирами: здобне печиво, торти з кремом, жирні сири.
  2. Копчені та сирокопчені ковбаси, покупні паштети (у них дуже багато жиру).
  3. Ікра червона і чорна.
  4. Шампанське і шипучі вина.
  5. Пиво – більше 0,5 в день для чоловіків і більше 0,33 для жінок.

Думка про те, що високий тиск не можна не відчути – великий міф! На жаль, багато гіпертоніків дізнаються реальні цифри свого тиску вже на лікарняному ліжку, куди відправляються після «раптового» серцевого нападу.

У свою чергу серед частих перших «дзвіночків» серцево-судинних неполадок є:

  • порушення сну (найчастіше це коли не можете заснути ввечері, або якщо частенько прокидаєтесь серед ночі);
  • денна втома – здавалося б незрозуміло від чого;
  • відчуття браку повітря при звичних фізичних навантаженнях.
Перейти до вмісту