Skip to main content

Інфаркт, інсульт і діабет: які продукти треба й заборонено вживати при цих хворобах

|

Група дослідників з Великобританії і США знайшла зв’язок між харчовими звичками і смертністю. Виявляється, майже половина всіх смертей від інфаркту, інсульту й діабету безпосередньо пов’язана з тим, що ми їмо.

Надлишок солі затримує рідину в організмі, підвищуючи навантаження на серце й нирки. За рекомендаціями ВООЗ, дорослі і діти, старші семи років, повинні споживати не більше п’яти грам солі на день (одна чайна ложка).

Солодкі напої сильно підвищують вміст цукру в крові і при цьому не мають жодної харчової цінності. Відповідальні за 7,4% смертей від інфаркту, інсульту й діабету.

Брак омега-3-ненасичених жирних кислот, які є в жирній рибі (лосось, форель, тунець, сардина, скумбрія).

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кожній людині з’їдати не менше п’ять порцій (близько 400 грам) фруктів й овочів на день.

Якби люди їли більше горіхів і насіння, можна було б уникнути 8,5% смертей. Волоські горіхи містять багато калію, магнію і йоду, фундук – вітаміни групи В і фолієву кислоту, миґдаль – фосфор, магній, залізо, мідь, насіння соняшнику – магній, вітаміни Е і D.

Перейти до вмісту